Bio

BIO   I   JÄSENET

näin minä sen muistan

Kesällä 2010 kuulin Matin ja Stefun kahdenkeskisistä kitarajameista. Hetken mielijohteesta tungin itseni soittotuokioihin mukaan. Jamittelut jatkuivat kahden kitaran, basson ja kaospadin voimin. Ari ”Iso pepe” Tiihosen vieraillessa ajoittain jameissa soittamassa Thereminiä. Heinäkuussa Stefu kertoi ilmoittaneensa meidät Omat Laitteet –iltaan Artturiin. Esiintyjäksi ilmoitettu ´Sisäavaruuden tutkimuslaitos´ muutettiin ennen esiintymistä Spacemothersiksi.

Pohdimme, että panostetaan päräyttävään performanssiin: ostimme foliota ja sormivärejä. Sitten psyykkasimme itsemme avaruudellisiin tunnelmiin. Lopputuloksen voi halutessaan auditoida täältä. Performanssista (jota eräs muusikkoystävämme kuvasi sanoilla "star warsin Jabba the Huttin bändi soittamassa hapoissa") jäi perverssillä tavalla huvittava olo. Kuumunan siemenet oli kylvetty.
Ensimmäisen esiintymisen jälkeen vakavoiduimme bändinä: hankimme treenikämpän ja rumpaliksi vanhan tuttumme Ari Tiihosen. Spacemothersin elämä jatkui leppoisasti jamitellen kunnes…

Syksyllä 2010 baarissa istuessamme laskeutui kosminen känni-idea syliimme: ”tehdään eeppinen avaruusseikkailukuunnelma”. Idea oli niin kosminen, että pian Matti ja Stefu olivat jo keksineet tarinalle rungon ja helvetisti ihmeellisen kuuloisia hahmoja. Kirjoittelin kässärin ja dialogit valmiiksi yön pitkinä tunteina mielisairaalan suljetulla osastolla. Kuunnelman neljän biisin pohjat sävellettiin yhteisesti ja äänitettiin luottomiehemme Kimmo Nyyssösen toimesta Nekalan Treenikämpällä. Arin muutettua Keski-Euroopan liberaaliin ilmapiiriin jatkoimme kuunnelman tekoa kolmisin.

Kun olimme demohassutelleet hahmojen repliikit keskenämme, polttopisteeksemme muuttui Nyyssösten kotistudio ja kokemuskoppi sekä myöhemmin Space Junk Studio, jossa Matti sävelsi kuunnelman puuttuvat kohtaukset.

Keväällä 2011 minut vei hypomania. Keräsin kuunnelmaan kourallisen spiikkaajia (love & respect) sekä hömpötin Lauran ja Tarun kuvittamaan teoksen. Tällöin ideana oli tehdä ”kuvakirja, jossa käännät sivua kun kuulet tämän äänen”. Pian idea jalostui internjetajan mukaiseen formaattiin. Visuaalisen puolen toteutus kuitenkin tyssäsi aikaulottuvuuden ongelmiin ja on näin ollen juuttuneena aikaluuppiin.

Avaruuskuunnelma -kahdeksikosta ikuisuuteen sai masterointinsa 27.12.2012 ja on auditoitavissa näillä sivuilla ja youtubessa. Kenties myöhemmin jossakin muussakin formaatissa ja mediassa.

Kuunnelman teon väleihin sopi muutamia esiintymisiäkin:

Rumpalina toimi yllä mainituilla keikoilla Santeri. Viimein syksyllä 2011
 Avaruusäiti sai puuttuvan raajansa Henrikin liittyessä Kosmisten
 Personalistien Kiltaamme. 

  • HMD-jengin järjestämä spacerock-iltama Hervannan Varjobaarissa
 Dasputnikin avaruustoverien kanssa.
  • Jupiter 2012 bileet Juudas Iskariotin
 suudelman kanssa Vastavirta -klubilla.
  • Mökkifestarit Mynämäellä ja Iitin tulijuhla

Heinäkuussa -12 äänitimme keikkabiisimme Mr. Peter Haydenin talolla 
Kankaanpäässä Koiramadon painaessa reciä. Kappaleet julkaistaan formaatissa jos toisessakin kun ne on saatu miksattua. 2012 vuoden lopulla Spacemother yllätti soittajansa kasvattamalla torsoonsa vielä yhden jäsenen. Valtterin -kosketinsoittajan ja suhistelijan. Viisikanta on sulkeutunut.

 spacemothers

Spacemothers

OTA YHTEYTTÄ / KEIKKAMYYNTI
info (at) spacemothers.net

SEURAA MEITÄ SOS.MEDIOISSA
Facebook  I  Bandcamp  I  Youtube